Littekentherapie

Littekentherapie

Iedereen heeft wel ergens een litteken. Het is onvermijdelijk bij een diepe beschadiging van de huid, bijvoorbeeld na een operatie, brandwond of ongeval. Daarnaast is een litteken vaak ontsierend, brengt ongemak en geeft klachten. Wel vermindert een goede behandeling klachten én littekens.

Er bestaan verschillende (combinatie) behandelingen voor littekens. De keuze voor behandeling hangt af van het type litteken en de klachten die je hiervan ondervindt. De littekenbehandeling van Parisa Skin Clinic kan bestaan uit:

 • Littekenbehandeling: door middel van verschillende massagetechnieken, wordt het litteken soepeler gemaakt en de verkleving zoveel mogelijk opgeheven. Hierdoor wordt de pijn en roodheid verminderd. Het doel van deze behandeling is het verminderen van bewegingsbeperkingen en het verbeteren van de litteken structuur. De intensiteit van de behandeling wordt per behandeling opgebouwd van voorzichtig naar een stevige massage. Ook krijg je adviezen over hoe jij zelf jouw litteken kunt masseren.
 • Siliconenpleisters: bij verse littekens kan het gebruik van siliconenpleisters een goede oplossing zijn. Deze zorgt ervoor dat het litteken vlakker en zachter wordt. Daarnaast wordt de roodheid, jeuk en pijn van het litteken verminderd.
 • SkinPen medische microneedling: de SkinPen maakt door middel van micronaaldjes kleine gaatjes in de huid, zonder schade te veroorzaken. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid enorm bevorderd. Daarnaast stimuleert de SkinPen het natuurlijke proces van de aanmaak van collageen, waardoor nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Zo vult het littekenweefsel op, breekt bestaand littekenweefsel af.
 • Chemische peeling: bij peeling wordt de dode cellen verwijderd, wat voor afvlakking van het litteken zorgt.
 • Camouflage therapie: indien de eerder genoemde behandelingen ontoereikend zijn, wordt camouflagetherapie toegepast om het litteken minder zichtbaar te maken.

Wens je meer info over littekentherapie of wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

maak een afspraakbekijk tarieven

Waarom deze behandeling?

Littekens kunnen storend aanwezig zijn. Niet alle littekens genezen even goed of mooi. Het komt voor dat littekenweefsel verdikt, verkleefd, verkleurd of verhard is. Met behulp van littekentherapie kan een litteken beter doorbloed worden, waardoor jouw huid versoepelt. Het doel van de therapie is het littekenweefsel te versoepelen, waardoor het uiterlijk van het litteken verbetert en eventuele bewegingsbeperkingen verminderen. De therapie bestaat uit een combinatie van massagetechnieken.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Resultaten zijn sterk persoonsgebonden en hangen zowel van jouw verwachtingspatroon als van het littekenweefsel af. Litteken behandelingen maken het litteken en de huid daaromheen soepeler en zachter. Dit zorg ervoor dat de huid een meer egale kleur krijgt en dat pijn en jeuk verminderen. Als de therapie aanslaat, kunnen ook eventuele bewegingsbeperkingen verminderd worden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Bij littekentherapie is het vooraf vaak lastig aangeven hoeveel behandelingen u exact nodig heeft voor een mooi resultaat. Dit is onder meer afhankelijk van de kenmerken van het litteken. Wat is de omvang, waar bevindt het litteken zich, hoe oud is het litteken en hoe is het zelfherstellend vermogen van uw huid? Belangrijke factoren die allemaal van invloed zijn op het proces. Ruim genomen beslaat een volledige behandelperiode ergens tussen 2 maanden en 2 jaar.

Hoe ziet de huid na de behandeling eruit?

Na de behandeling kan de behandelde huid wat rood zijn. Dit trekt doorgaans binnen enkele uren weg. Ook kan de huid licht pijnlijk zijn en het litteken trekkerig aanvoelen.

Het resultaat

Het resultaat is afhankelijk van het soort litteken en de conditie van het litteken. Over het algemeen wordt het litteken soepeler gemaakt, waardoor klachten als pijn en een trekkerig gevoel zullen afnemen. Het is niet mogelijk om 100% garantie te bieden voor het uiteindelijke resultaat.

Post-treatment verzorging

Leefregels en verzorgingsadvies zijn afhankelijk van welke behandeling je ondergaat voor jouw littekens.

Littekentherapie is geschikt bij:

 • Acne-littekens
 • Brandwondenlittekens
 • Trauma-littekens
 • Operatie littekens
 • Atrofische littekens
 • Hypertrofische littekens
Parisa Skin Clinic
5.0
Gebaseerd op 114 beoordelingen
js_loader