Beenvaten laseren

Beenvaten laseren

Oppervlakkige beenvaten oftewel besenreiser zijn verwijde bloedvaten op de benen. Ze hebben een rode, paarse of blauwe kleur en kunnen zich ophopen tot een groepje. Beenvaten zijn geen spataders, maar liggen oppervlakkig en komen voor op de bovenbenen, onderbenen, knieholten en binnenzijde van de enkels. Risicofactoren voor het ontwikkelen van beenvaatjes zijn onder andere hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, een erfelijke aanleg of een staand beroep waarbij veel druk wordt uitgeoefend op de bloedvaatjes. Ondanks het feit dat beenvaatjes geen medische klachten geven, kan het cosmetisch storend zijn. Gesprongen beenvaten gaan niet vanzelf weg en worden vaak zelfs erger in de loop van de jaren. Soms kunnen ze een jeukend of prikkend gevoel geven en worden vaak als cosmetisch storend gezien. Vooral tijdens de zomerperiode wanneer we onze blote benen weer laten zien.

Met behulp van de krachtige medische laser Duetto MT EVO kunnen beenvaatjes (ook wel takkenbosvenen of penseelvarices genoemd) duurzaam verwijderd worden. De laser zoekt naar het hemoglobine (wat een rode kleur geeft) in het bloed. Hierdoor ontstaat er warmte en gaan de eiwitten in het bloed klonteren waardoor het vaatje wordt gedicht. De behandelde beenvaten worden door het lichaam afgevoerd. De pijn van de  laserbehandeling is minimaal vanwege het air coolingsysteem.

Wens je meer info over Beenvaten laseren of wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Afspraak makenbekijk tarieven

Waarom deze behandeling?

Oppervlakkige vaten kunnen doeltreffend worden behandeld met de Duetto MT EVO, ND Yag laser. Door de golflengte en specifieke eigenschappen is deze laser in staat de beenvaten te verwarmen en te vernietigen, zonder de omliggende huid te beschadigen. De Duetto MT EVO laser beschikt over een cryo koeling, wat de behandeling een stuk aangenamer maakt.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Het gebied waarin de beenvaten zich bevinden wordt afgetekend met een wit huidpotlood. De huidtherapeut stelt het laserapparaat in met de juiste instellingen. De beenvaten worden één voor één behandeld. De huid wordt na-behandeld met een aloë vera gel.

Een laserbehandeling bij beenvaatjes kan gevoelig zijn. Het lijkt alsof we herhaaldelijk met een elastiekje tegen de benen schieten. Na de behandeling voelt het gebied warm aan. De Duetto MT EVO laser beschikt over een cryo koeling, wat de behandeling een stuk aangenamer maakt.

Gemiddeld duurt een behandeling tussen de 15 – 30 minuten. Afhankelijk van de hoeveelheid aanwezige beenvaatjes wordt er een inschatting gemaakt hoeveel tijd de huidtherapeut nodig heeft.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de hoeveelheid en het soort vaatjes kan de huidtherapeut inschatten hoeveel behandelingen nodig zijn. Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Hoe ziet de huid na de behandeling eruit?

Direct na de behandeling is het vaatje donkerder gekleurd of al volledig weg.

Het resultaat

Na de behandeling van de vaatjes, ruimt uw lichaam de vaatjes op en mag u verwachten dat deze vaatjes wegblijven. Na circa 6 maanden is het resultaat zichtbaar en blijven de behandelde vaatjes voorgoed weg. Belangrijk om te onthouden is het feit dat wij met onze laserbehandelingen de vaatjes effectief kunnen behandelen, maar de oorzaak van het ontstaan van deze beenvaatjes niet weg kunnen nemen. Je bent altijd welkom voor eventuele tips om het ontstaan van nieuwe beenvaatjes in de toekomst te voorkomen. Nieuwe vaatjes kunnen uiteraard weer behandeld worden.

Post-treatment verzorging

De huid wordt na-behandeld met een aloë vera gel. Je kunt na de laserbehandeling jouw dagelijkse bezigheden gewoon weer vervolgen.

De behandeling kan niet worden uitgevoerd als je (zon)gebruind bent. We adviseren daarom om tot vier weken voor, tijdens en na het traject de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden.

Om de behandeling optimaal te laten verlopen is het aan te raden om vooraf op een aantal dingen te letten. Het is belangrijk om op de dag van de behandeling tot een week na de behandeling:

 • Geen alcohol te drinken
 • De huid niet te scrubben
 • Niet te sporten
 • Geen zware inspanningen te leveren
 • Geen sauna te bezoeken
 • Geef het lichaam even rust zodat de vaatjes goed opgeruimd kunnen worden
 • Compressiekousen te dragen
De Duetto MT EVO – Nd:YAG laser is geschikt bij:
 • Oppervlakkige beenvaatjes;
 • Couperose;
 • Rosacea;
 • Teleangiëctasieën/gesprongen vaatjes gelaat en lichaam
 • Blauwe adertjes in het gezicht (blauwe ader onder of naast het oog)
 • Venous lake (angioom, bloedblaar op de lip)
 • Ontharen donkere huidtypes, zie laserontharing