Parisa Skin & Laser Clinics

Pigmentbehandeling

Bij Parisa Skin & Laser Clinics begrijpen we dat pigmentvlekken een bron van zorg kunnen zijn voor veel mensen. Of het nu gaat om ouderdomsvlekken, zonneschade, melasma of andere vormen van hyperpigmentatie, onze gespecialiseerde huidtherapeuten staan klaar om effectieve oplossingen te bieden.

Onze pigmentbehandeling

Bij Parisa Skin & Laser Clinics maken we gebruik van geavanceerde laser- en lichttherapieën om pigmentvlekken effectief te verminderen. Onze behandelingen zijn ontworpen om:

  • Melanine gericht af te breken: Onze lasers richten zich op de overmatige pigmentatie, waarbij het licht wordt geabsorbeerd door de melanine en deze afbreekt zonder de omliggende huid te beschadigen. Wij werken met de Elvii- KTP-laser, Duetto MT Evo en maken gebruik van de Alexandrite laser 755 nm en IPL. Het soort pigment en de diepte ervan bepaalt welke techniek ingezet wordt. 
  • De natuurlijke huidskleur te herstellen: Door de pigmentatie gelijkmatig te verminderen, streven we naar een egale, stralende huidskleur.
  • Veilige en comfortabele behandelingen: Onze behandelaars zijn zeer ervaren in het uitvoeren van deze procedures met minimale risico’s en downtime.

Waarom kiezen voor Parisa Skin & Laser Clinics?

Bij Parisa Skin & Laser Clinics staan we bekend om onze toewijding aan kwaliteit en zorgzaamheid. Onze huidtherapeuten zijn deskundig en getraind in de nieuwste technieken op het gebied van pigmentbehandelingen. We begrijpen dat elk individu uniek is en streven ernaar om u een veilige, effectieve behandeling te bieden die uw huid helpt te verbeteren en uw zelfvertrouwen te herstellen.

Maak een afspraak

Geïnteresseerd in een pigmentbehandeling bij Parisa Skin & Laser Clinics? Neem contact met ons op om een consultatie te plannen. Onze huidtherapeuten zullen graag al uw vragen beantwoorden en u helpen op weg naar een heldere, egale huid.

De pigmentlaserbehandeling is een zeer effectieve en veilige behandeltechniek om diverse soorten pigmentvlekken te behandelen

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt en wordt het te behandelen gebied afgetekend met een wit huidpotlood. Tijdens de behandeling worden de ogen beschermd met een beschermingsbril. De laserbehandeling is over het algemeen heel goed te verdragen. De pulsen van de laser worden ervaren als kleine warme prikjes op de huid. De gevoeligheid is afhankelijk per persoon en van het te behandelen gebied.

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van het soort pigment, de grootte, de hoeveelheid en de dichtheid zijn er 1-6 behandelingen met een pauze van 4-6 weken voldoende om het gewenste resultaat te behalen.

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn en treden er lichte roodheid op die een aantal uren kunnen aanhouden. Ook kunnen er korstjes ontstaan op de pigmentvlek en dit zal herstellen meestal binnen ongeveer twee weken.  We raden aan om de direct na de behandeling voor 1 dag zo min mogelijk make-up te gebruiken en intensief sporten te vermijden.

Deze warmte zorgt ervoor dat te veel aan pigment wordt vernietigd en opgeruimd door het lichaam. De verkleuring wordt steeds lichter of verdwijnt in z’n geheel.

Om ervoor te zorgen dat de huid optimaal hersteld is en wordt voorbereid op de volgende behandeling zijn de thuisproducten van belang. Dit wordt afgestemd aan jouw dagelijkse skin care producten.

Welke indicaties kunnen worden behandeld ? ​

– Onregelmatige pigmentatie

– Ouderdomsvlekken (lentigo solaris)

– Melasma (zwangerschapsmasker)

– Zonschade

– Hyperpigmentatie (donkere vlekken)

– Donkere vlekken in oksels of liezen

– Postinflammatoire hyperpigmentatie (pigment na een wondje)

– Poikiloderma van Civatte (pigment in de nek)

– Vasculaire melasma

– Naevus van Ota

– Sproeten (epheliden)

– Café au lait vlek

– Donkere kringen onder de ogen

– Acanthosis nigricans (plooien)

– Solaire elastosis (zonschade, actinische schade)

Afhankelijk van het type pigmentvlek zijn er diverse behandelingen mogelijk, zoals:

– Lasertherapie

– Camouflagetherapie

– Chemische Peeling

– Microneedling

– Coagulatietherapie